Çakallı, Kavak – Samsun
Çakallı, Samsun ilinin Kavak ilçesine bağlı bir köy olup bilinen tarihi ile Selçuklular zamanından beri Karadeniz ticaret kervan yolunun önemli menzillerinden birisidir. Bu kasaba eski zamanlarda hanlar adı ile anılır ve uzun sefere çıkan yolcuların dinlenme yeri olarak bilinirdi. Orman içerisinde olduğu için ormanlarda bol miktarda yaşayan çakal sürülerinin varlığı köye bu adın verilmesinde etkili olmuştur. Bugünlerde, Çakallı Beldesi meşhur menemeni ve dinlenme tesisleriyle yine uzun sefer yolcularının önemli uğrak noktalarından biri konumundadır.

İŞTE ÇAKALLI MELEMENİNİN SIRRI
Çakallı Melemeni yemeğinin diğer bölgelerden ayıran özellikler; tereyağı, kaşar peyniri ve bir porsiyonluk yemekte kullanılan iki yumurtanın sadece sarısını kullanmaktır. İçerisinde müşterinin isteğine göre malzemenin bolca ve tamamen doğal ürünlerin sunulmasıdır. Ayrıca doğal ürünlerin seçimi, pişirme tekniği ve ustalık da yemeğe farklılık katar. Yemek servisi ise pişirilen tavada yapılır. Porsiyonlar ise 1 kişiden 4 kişiye kadar ayrı tavalarda sunulur.
1 adet sivri yeşilbiber (10-15 gram)
2 adet yumurta
50 gram tereyağı
30 gram kaşar peyniri.
1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve kırmızı pul biber
Yeterince Tuz
Müşteri sucuk isterse; 50 gram sucuk, pastırma istenirse; 50 gram pastırma, kavurma istenirse 50 gram kuşbaşı et atılır. Karışık istenirse de sucuk, pastırma ve kavurmadan toplamda 50 gram atılır.

